دیسک گردن را می توان شبیه ضربه گیرهایی دانست که در بین مهره های گردن قرار دارند که درون این ضربه گیرها ماده ژلاتینی وجود دارد. در صورتی که به دیسک های گردن آسیب وارد شود این ماده ژلاتینی خارج خواهد شد و باعث ایجاد مشکلاتی برای بیمار می گردد. به طور کلی عوامل مختلفی باعث ایجاد دیسک گردن می گردند، از جمله مهم ترین این عوامل می توان به افزایش سن اشاره کرد. در واقع افزایش سن باعث می گردد تا مایع ژلاتینی کاهش پیدا کند و در این زمان فرد دچار درد و ناراحتی می گردد. پس فرد باید به درمان دیسک گردن بپردازد. در ادامه قصد داریم علائم و نشانه ها و همچنین راه درمان دیسک گردن را به شما توضیح دهیم با ما همراه باشید.
راه درمان دیسک گردن:
پزشکان برای تشخیص بیماری دیسک گردن از روش های مختلفی مانند پرتونگاری، سی تی اسکن یا لوگرام استفاده می کنند تا بتوانند دلیل ایجاد دیسک گردن را مشخص کنند. پس از آن که دلیل دیسک مشخص شد از روش های مختلفی مانند استفاده از دارو، فیزیوتراپی و کاردرمانی، تزریق کورتیکواستروئید یا عمل جراحی برای درمان دیسک گردن استفاده می کنند که در زیر به صورت جداگانه توضیح خواهیم داد:
یکی از رایج ترین روش های درمان دیسک گردن دارو درمانی می باشد. پزشکان از داروهایی مانند ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن که به عنوان داروهای غیر استروئیدی به شمار می روند استفاده می کنند. این داروها مسکن های بسیار عالی هستند که باعث می گردند در طولانی مدت درد شخص از بین برود. همچنین هیچ گونه وابستگی به همراه نخواهند داشت. بهتر است بدانید که پزشکان برای درمان دیسک گردن به هیچ عنوان از داروهای مخدر به دلیل وابستگی روانی و همچنین سمی بودن آن ها استفاده نمی کنند.
فیزیوتراپی و کاردرمانی:
از دیگر روش های غیرجراحی برای درمان دیسک گردن فیزیوتراپی و کاردرمانی می باشند که نقش بسیار مهمی در درمان بیماری خواهند داشت. متخصصین پس از آن که درد ناشی از دیسک گردن را کاهش می دهند شروع به انجام برنامه های توانبخشی برای پیشگیری از بروز مجدد آن خواهند کرد که این برنامه ها در کنار فیزیوتراپی انجام می شوند تا فرد سریع تر بهبود یابد.
تزریق کورتیکواستروئید:
همچنین بعضی از پزشکان ممکن است برای کاهش درد یا التهاب فرد کورتیکواستروئید را تزریق نمایند. این دارو تاثیری همچون هورمون های کورتیزون دارد که با ترشح آدرنال باعث کاهش درد می گردد.
جراحی:
برای درمان دیسک گردن جراحی آخرین راه می باشد و پزشکان ابتدا سعی می کنند از راه های دیگر به بهبود این مشکل کمک کنند. اما اگر پس از گذراندن دوره درمان درد ناشی از بیماری کاهش پیدا نکند و شدت آن بیشتر شود عاقلانه ترین کار انجام عمل جراحی است. البته بهتر است بدانید که انجام جراحی ستون فقرات یکی از بهترین روش های درمان دیسک گردن است که نتایج بسیار قابل قبولی به همراه خواهد داشت. همچنین اگر این جراحی توسط پزشک متخصص و با تجربه انجام شود به هیچ عنوان عوارضی به همراه نخواهد داشت.
علائم و نشانه های دیسک گردن:
برای تشخیص دیسک گردن بهتر است علائم و نشانه های آن را بدانید تا در صورت مشاهده چنین نشانه هایی به دنبال درمان دیسک گردن باشید. از جمله علائم این بیماری می توان به انتشار درد از ناحیه بازو تا انگشتان، بی حسی، گزگز پا که البته گزگز پا می تواند نشانه بروز مشکلات دیگری مانند آرتروز زانو نیز باشد که برای تشخیص آن باید به پزشک مراجعه کنید و درصورت مشخص شدن بیماری آرتروز زانو باید حتماً از روش های مناسب برای درمان آرتروز زانو استفاده کنید.
:: برچسبها:
گزگز پا,درمان دیسک گردن,درمان آرتروز زانو ,
:: بازدید از این مطلب : 383
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1